برنامههای عشقی برای بازار بدهی/سیگنالهای امروز رئیس جدید بورس
مجید عشقی، رئیس سازمان بورس، در گفتگویی تلوزیونی در خصوص برنامه بازار سرمایه برای بازار بدهی و فروش اوراق گفت: یکی از برنامههای اصلی ما توسعه بازاربدهی است.
وی افزود: سرمایهگذاران متفاوتی در بازار وجود دارند، یکسری از سرمایهگذاران به خرید سهام علاقمند هستند یعنی سطح ریسک آنها به نحوی است که سهام خریداری میکنند. عده دیگر از سهامداران اوراق با درآمد ثابت خریداری میکنند. این دو گروه در واقع در دو بازار متفاوت کار میکنند، کسی که سهام خریده آن را نمیفروشد تا اوراق بخرد.
عشقی ادامه داد: ولی در کنار این مساله اگر بازار بدهی از طریق توسعه ابزارهای بدهی و هم توسعه نهادهای مالی گسترش داده شود میزان نقدشوندگی اوراقی را که در بازار بدهی منتشر میشوند افزایش پیدا میکند. میتوان مطمئن بود که دیگر به میزان زیادی در بازار سرمایه تاثیر نخواهند داشت.
- مجید عشقی همچنین در گفتگو با سنا با اشاره به هفت راهبرد اصلی سازمان بورس و اوراق بهادار در دوره جدید مدیریت، اعلام کرد: نخستین راهبرد، توجه به مکانیزمهای مدرن به منظور افزایش نظارت عامه بر فعالیت ناشران است. دومین راهبرد، توسعه ابزارهای نظارتی به شکل پیشگیرانه و متناسب با توسعه بازار خواهد بود.
- به گفته رییس سازمان بورس، راهبرد سوم، اصلاح قوانین و مقررات به سمت افزایش عدالت و پاسخگویی در کل بازار است و تقویت اکوسیستم تامین مالی در سطح متوسط و خرد از طریق ابزارهای نوین به عنوان چهارمین راهبرد دنبال خواهد شد.
عشقی اعلام کرد: تسهیلگری و توسعه زیرساختهای جذب و مدیریت سرمایه خارجی در بازار در کنار بازمهندسی ساز و کار رسانهای و نشر اطلاعات در بازار و تقویت نظارت بر آن، راهبردهای پنجم و ششم مورد نظر سازمان بورس و اوراق بهادار در دوره جدید است.
به گفته رییس سازمان بورس، آخرین راهبرد مدیریت جدید، بازمهندسی نسل نوین زیرساختهای فنی با هدف افزایش امنیت، پایداری و سهولت دسترسی خواهد بود.
وی اظهار کرد: نخستین محور رئوس برنامههای هیات مدیره جدید، تمرکز بر ماموریت و رسالت اصلی سازمان مبنی بر توسعه بازار سرمایه است.
او تاکید کرد: این برنامه محوری با تکیه بر مواردی چون افزایش سهم تامین مالی بخش تولید و توسعه بنگاهها از بستر بازار سرمایه؛ تنوعبخشی و تعمیق بازار سرمایه (در ابعاد بازار، ابزار و نهاد)؛ افزایش شفافیت و کیفیت اطلاعات منتشر شده در بازار سرمایه؛ مقرراتزدایی، اصلاح فرآیندهای کاری و افزایش کارایی بازارهای مالی؛ توسه نهادهای مالی و انحصار زدایی؛ توسعه و تقویت زیرساختهای فنی؛ تسهیلگری و شفاف سازی صدور مجوزها در بازار سرمایه و توسعه بازار بدهی و افزایش نقدشوندگی آن به عنوان مکمل بازار سهام دنبال خواهد شد.